Odgovori na često postavljana pitanja


 

1. Što vam je potrebno za slušanje radija?

Prije svega, potrebna vam je stabilna internetska veza na vašem uređaju. To može biti: mobilna internet tehnologija 3G / 4G / 5G, wi-fi ili žičana veza. Kako ne bi patila kvaliteta slušanja, naime, nije bilo zamrzavanja ili prekida streama, brzina internetske veze bi u pravilu trebala biti najmanje 1-2 Mbps. Prilikom korištenja ograničenog mobilnog interneta treba imati na umu da se pri kontinuiranom slušanju online radija s kvalitetom streama od 128 kbps dnevno troši oko 1,3 GB internetskog prometa.

 

2. Što se može učiniti ako radio ne radi?

Imajte na umu da većina radijskih postaja može povremeno prolaziti kroz tehničke radove na poboljšanju kvalitete emitiranja ili pokrivenosti (za kratko vrijeme). To se ne događa svaki dan, ali s vremena na vrijeme može biti jedan od razloga pauze u emitiranju. Postoji i nekoliko korisnih koraka kojima možete sami riješiti problem:

  • za neke streamove radio postaja, trebate pričekati 10-15 sekundi ili malo duže prije potpunog preuzimanja i početka reprodukcije
  • provjerite je li vaš uređaj postavljen na ispravnu glasnoću zvučnika za reprodukciju zvuka
  • pokušajte ponovno učitati stranicu i ponovno pokrenuti player
  • provjerite je li vaša internetska veza stabilna i postoji li mrežna veza
  • možda ćete morati očistiti predmemoriju i ponovno pokrenuti preglednik
  • provjerite imate li najnoviju verziju preglednika (možda će trebati ažuriranje)

 

Ako gornji koraci nisu riješili problem, možete poslati zahtjev putem obrasca za povratne informacije, navodeći u poruci naziv radio postaje ili adresu stranice i problem s kojim se susrećete. Pokušat ćemo obraditi vaš zahtjev što je prije moguće.

 

3. Na čemu se temelji raspodjela radijskih pozicija u katalogu?

Ocjena i pozicija svake pojedine radijske postaje u katalogu izravno ovisi o broju jedinstvenih slušatelja, kao i o trajanju slušanja.

 

4. Što trebam učiniti ako želim poslati pozdrave ili čestitke na radiju?

Ne utječemo na emitiranje radijske postaje i ne kontaktiramo izravno s radijskim voditeljima. Stoga, ako želite postaviti pitanje, nazvati u eteru ili napisati poruku u studio same radio postaje, za to koristite kontakt podatke određene radio postaje, odnosno društvene mreže, brojeve telefona ili kontakt forme na službenoj web stranici. Također, ne možemo primati prijave za dodavanje pjesama u rotaciju.

 

5. Je li potrebno plaćanje za korištenje Radio-Stanice-Uzivo.com kataloga?

Naša usluga je besplatna, pa se slušanje radija ne naplaćuje.

 

6. Tražim određenu stanicu. Kako ga pronaći?

Ako tražite određenu postaju, jednostavno unesite naziv postaje u okvir za pretraživanje (na primjer, Narodni Radio).

 

7. Kako mogu predložiti novu stanicu?

Ako ste sigurni da radio postaja koju tražite još nije na Radio-Stanice-Uzivo.com, možete otići na karticu 'Dodajte radio' pri dnu glavne stranice i recite nam koju stanicu želite Dodali smo.

 

8. Moja zemlja je drugačija. Kako to mogu promijeniti?

Da biste promijenili svoju zemlju, jednostavno dodirnite zastavu koja se pojavljuje na početnoj stranici pri dnu zaslona.

 

9. Moja zemlja nije navedena. Jer?

Stranica trenutno sadrži radio stanice iz preko 16 zemalja/teritorija. Međutim, ako vaša zemlja nije na popisu zemalja, to može značiti da je u tijeku rad na izradi web stranice s vašom zemljom ili da nema dovoljno radijskih postaja povezanih s tom zemljom.

 

10. Ja sam radijski voditelj. Kako mogu promijeniti svoju radio stanicu na Radio-Stanice-Uzivo.com?

Možete poslati zahtjev putem obrasca za povratne informacije i obavijestiti nas koje informacije želite dodati ili ispraviti.